Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحرکات مشکوک آمریکا در خاورمیانه طی دوره اخیر از جمله انتقال نیرو و تجهیزات واشنگتن از قطر به اردن و یا خروج ناگهانی از افغانستان، سوالاتی درباره اهداف واقعی آمریکا از این اقدامات به وجود می‌آورد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، درست است که دولت «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا از همان ابتدای دوره ریاست خود از 6 ماه گذشته ثابت کرد که ادعاهایش در خصوص تغییر سیاست‌های واشنگتن به ویژه در قبال خاورمیانه فریبی بیش نبوده و همان سیاست‌های ترامپ را حتی به شکل افراطی‌تر دنبال می‌کند؛ اما استراتژی بایدن برای گسترش و تثبیت نفوذ ایالات متحده در منطقه با ترامپ متفاوت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته دولت بایدن نیز مستثنی از رویکرد متجاوزانه آمریکا که روش معمول همه دولت‌های این کشور است، نمی‌باشد و این موضوع در تجاوزات اخیر واشنگتن علیه مواضع حشد شعبی عراق به وضوح خود را نشان داد.

خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، چرا؟

می‌بینیم که سیاست بایدن درحال حاضر در 3 کشور عراق و سوریه و لبنان همان سیاست دولت قبل است که به صورت تجاوزات مداوم علیه مواضع حشد شعبی در عراق و حمایت از تروریست‌های سوریه و غارت منابع طبیعی این کشور و مداخله در امور سیاسی لبنان دنبال می‌شود. اما 2 اقدام جدیدی که دولت بایدن پس از روی کار آمدن خود در خاورمیانه انجام داده، یکی خروج نیروهای آمریکایی و ناتو از افغانستان و دیگری تعطیلی بخشی از پایگاه‌های خود در قطر و انتقال آن به اردن است.

عمده تحلیل کارشناسان از این رفتارهای بایدن متمرکز بر این موضوع است که دولت جدید ایالات متحده تصمیم گرفته تا با کاهش حضور نظامی خود در خاورمیانه، توجه خود را معطوف به شرق آسیا و چین که درحال حاضر بزرگترین رقیب جهانی واشنگتن به شمار می‌رود، کند.

اما این تنها ظاهر ماجراست و همانگونه که از سیاست‌های معمول آمریکایی‌ها پیداست اهداف دیگری پشت این تصمیمات نهفته است.

پشت پرده انتقال نیرو و تجهیزات آمریکایی از قطر به اردن

از طرف دیگر «جان کربی» سخنگوی وزارت دفاع ایالات متحده (پنتاگون) از تعطیلی سه پایگاه نظامی آمریکا در منطقه السیلیه قطر که به عنوان انبار مهمات تجهیزات سنگین تانکها و نفربرهای زرهی استفاده می‌شد خبر داد. بر اساس گزارش های رسیده از پنتاگون همه این تجهیزات به اردن منتقل شده است.

ارتش آمریکا ماه گذشته پایگاه نظامی السیلیه ، پایگاه اصلی ایالات متحده در کنار پایگاه السیلیه جنوبی و یک مرکز تامین مهمات به نام فالکون را در قطر تعطیل کرد.

طرح خطرناک آمریکا برای منطقه پس از انتقال تجهیزات نظامی از قطر به اردنتکرار سیاست‌های ترامپ در منطقه توسط بایدن؛ استراتژی 3 مرحله‌ای مقاومت برای مقابله با آمریکا

همچنین سخنگوی وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که این کشور یک دفتر همکاری امنیتی در قطر به منظور حمایت از نیروهای دفاع ملی افغانستان در کابل تاسیس کرده است. اما اعلام ناگهانی تصمیم آمریکا در این زمینه کمی عجیب به نظر می‌رسد و کارشناسان معتقدند آمریکا یک برنامه نظامی جدید برای دوره آینده در غرب آسیا دارد که در چند نکته خلاصه می‌شود:

- اعلام وجود یک پایگاه آمریکایی بزرگ در اردن برای اولین بار که مقر نیروها و تجهیزات سنگین آمریکایی در خاورمیانه خواهد بود.

- ایجاد پایگاه و انتقال تجهیزات سنگین و سربازان آمریکایی از قطر به اردن به منظور جلوگیری از هدف قرار گرفتن آمریکایی‌ها توسط گروه‌های مقاومت عراق و عدم تکرار موشک باران پایگاه بزرگ «عین‌الاسد» که در اولین واکنش انتقامی به شهادت سردار سپهبد «قاسم سلیمانی»، هدف حمله موشکی ایران قرار گرفت.

همچنین بعید نیست که واشنگتن قصد داشته باشد از این پایگاه خود در اردن برای انجام عملیات‌هایی ضد گروه‌های مقاومت در عراق و سوریه استفاده کند. در همین زمینه یک کارشناس امنیت ملی در مرکز «گلوبال پالسی» مستقر در واشنگتن، «تعطیلی این پایگاه‌ها و انتقال تجهیزات آنها به اردن را اقدامی در راستای حفظ جان نیروهای آمریکایی در منطقه» اعلام کرده است.

‎ «کامل البیاتی» تحلیلگر سیاسی عراقی  نیز  با اشاره به انتقال تجهیزات و تسلیحات نظامی آمریکا از قطر به اردن به خطرناک بودن آن اشاره کرد.
وی معتقد است: انتقال تجهیزات و نظامیان آمریکایی از قطر به مناطق نزدیک با مرز عراق با اردن و سوریه گواهی‌دهنده طرح جدیدی است که «جو بایدن» برای منطقه کشیده است.
البیاتی گفت: جو بایدن به‌دنبال تجزیه عراق و منطقه در دوره «اوباما» بود و در زمان حاضر مجدداً به‌دنبال احیای این سناریو است.
وی اضافه کرد: انتقال نظامیان و تجهیزات نظامی از قطر به‌سمت مناطق نزدیک به مرز عراق با اردن و سوریه، موضوعی است که طرح مشکوکی ورای آن است که هدفش بی‌ثباتی عراق است.‎

- این اقدام آمریکا پس از کاهش حمایت دفاعی ایالات متحده از برخی کشورهای عربی در خاورمیانه و خارج کردن سامانه‌های ضد موشکی از این کشورها همچون عربستان سعودی صورت میگیرد؛ جایی که وزارت دفاع آمریکا هفته گذشته اعلام کرد 8 سامانه پاتریوت خود را از عربستان و اردن و عراق و کویت خارج کرده است.

- فرماندهی مرکزی نیروی هوایی ایالات متحده در خاورمیانه در پایگاه «العدید» قطر به همان شکل باقی می‌ماند و 100 هواپیمایی جنگی در آن خواهد بود. این پایگاه مرکز آغاز حملات هوایی آمریکا علیه افغانستان در سال 2001 و عراق در سال 2003 و سوریه در سال 2011 بود.

- برخی معتقدند از جمله استراتژی‌های اعلامی آمریکا، حضور نظامی در نقاط مهم و استراتژیک بوده و حضور نظامی گسترده در اردن علاوه بر این که اشراف واشنگتن به شرق مدیترانه و کشورهای فلسطین، لبنان، سوریه، مصر و عراق را بیشتر می‌کند، می‌تواند بر کریدور تجاری بسیار مهم شرق به غرب نیز اثر بگذارد.

با توجه به این موارد می‌توان گفت که وظایف پایگاه‌های آمریکایی میان دو کشور عربی در خاورمیانه توزیع شده است؛ به این ترتیب که پایگاه آمریکا در اردن وظیفه دارد در هر گونه جنگ در منطقه علیه مواضع آمریکا نقش اصلی دفاع از نیروها و تجهیزات واشنگتن را داشته باشد. پایگاه العدید در قطر نیز به عنوان پایگاه نیروی هوایی آمریکا در منطقه بر درگیری‌ها نظارت می‌کند و جنگنده‌های موجود در این پایگاه در همه درگیری‌ها حضور خواهند داشت.

برخی کارشناسان نیز معتقدند که انتقال تجهیزات نظامی تروریست‌های آمریکایی از قطر به اردن در راستای تامین امنیت رژیم صهیونیستی انجام شده تا تامین امنیت جان نظامیان آمریکایی.

طرفداران این سناریو می‌گویند، با توجه شکست چندین باره ارتش رژیم صهیونیستی در جنگ‌های 20 سال گذشته در لبنان و فلسطین اشغالی از مقاومت اسلامی منطقه و همچنین شکست گروه‌های تروریستی مورد حمایت آمریکا در سوریه همچون «داعش»، مقامات آمریکایی را بر آن داشته تا به دنبال تقویت جای پای خود در سوریه و اردن برای نقش آفرینی بیشتر باشند؛ از سوی دیگر این تقویت حضور موجب تامین بیشتر امنیت رژیم صهیونیستی خواهد شد و تروریست‌های آمریکایی را در خدمتگذاری و خدمت رسانی بیشتر به صهیونیست‌ها یاری خواهد کرد، اقدامی که ضرورت آن پس از شکست ارتش رژیم صهیونیستی در جنگ 12 روزه که در 31 اردیبهشت ماه سال جاری به دست مقاومت فلسطین روی داد، بیشتر حس می‌شود.

اما نکته قابل توجه در این میان نادیده گرفتن نقش عربستان سعودی و کویت و بحرین و پادشاهی عمان در همه برنامه‌های جدید دولت جو بایدن است که علامت‌سوال‌های زیادی درباره ماهیت اهداف پنهان ایالات متحده در دوره آینده در منطقه خلیج فارس به وجود می‌آورد و برخی معتقدند که پیام این تحرکات واشنگتن برای کشورهای عربی حوزه خلیج فارس آن است که نباید برای محافظت از خود به ایالات متحده تکیه کنند.

نکته‌ای که در پایان باید به آن توجه کرد این است که برنامه‌های آمریکا در منطقه هرگز با اهداف اعلامی آن تطابق نداشته و نمی‌توان اقدامات اخیر این کشور همچون خروج از افغانستان یا انتقال تجهیزات از قطر به اردن را در چارچوب هدف‌هایی که مقامات واشنگتن یا کارشناسان غربی مطرح می‌کنند مورد ارزیابی قرار داد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آمریکایی از قطر ایالات متحده رژیم صهیونیستی انتقال تجهیزات قطر به اردن جو بایدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۶۴۹۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هدف آمریکا از ساخت اسکله غزه چیست؟ / نگرانی از پروژه امنیتی جدید آمریکا و رژیم صهیونیستی در قالب «مهاجرت داوطلبانه» +عکس و فیلم

وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد، ساخت اسکله دریایی در ساحل غزه با هدف افزایش و تسهیل ارسال کمک‌ها به این باریکه محاصره شده، به زودی پاپان خواهد یافت.

سرویس جهان مشرق - بر اساس اعلام وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، واشنگتن ساخت اسکله دریایی در غزه را با هدف افزایش و تسهیل ارسال کمک‌ها به نوار محاصره شده آغاز کرده است.

تصاویر ماهواره‌ای نشان می دهد که طول اسکله ۵۰۰ متر است. آمریکا ادعا می کند کمک‌ها از طریق این اسکله به مردم غزه ارسال می شود.

اهداف امنیتی و سیاسی رژیم صهیونیستی

نظامیان صهیونیست تامین امنیت و پشتیبانی لجستیکی از اسکله آمریکایی را برعهده دارند و این امر نیازمند خوانش اهداف امنیتی و سیاسی تل آویو برای ایجاد این اسکله است.

به نظر می رسد یکی از اهداف پروژه اسکله آمریکایی بستن نقاط ورودی به نوار غزه است. همچنین رژیم صهیونیستی تلاش می کند همه اقلام ورودی به نوار غزه را کنترل کند.

در سطح سیاسی، حاکی از تمایل واشنگتن و تل آویو برای تبدیل موضوع تجاوز نظامی آشکار به غزه به موضوع کاملاً انسانی که هدف آن حل بحران نیست بلکه مدیریت بحران غزه است.

از سوی دیگر نگرانی‌های فزاینده‌ای در مورد استفاده از این اسکله به نفع پروژه صهیونیسم برای خارج کردن فلسطینی‌ها از غزه به کشورهای دیگر تحت عنوان «مهاجرت داوطلبانه» است.

حسن ایوب، استاد علوم سیاسی دانشگاه النجاح در کرانه باختری، با اشاره به وجود تناقضات قابل توجه در این باره، گفت، گذرگاه‌های تعیین شده برای ورود کمک‌های بشردوستانه از جمله رفح و کرم ابو سالم از قبل وجود دارد. این جای تعجب است که چرا واشنگتن با وجود گذرگاه‌های زمینی کارآمدتر و سریع‌تر برای ارسال کمک‌ها به نوار غزه، بر ایجاد اسکله در سواحل غزه اصرار دارد، از منظر کنترل بلندمدت رژیم صهیونیستی بر آنچه وارد نوار غزه می شود و از آن خارج می شود، ساخت این اسکله علاوه بر تسلط نظامی بر ساحل غزه، ابعاد ژئوپلیتیکی منطقه را تغییر می دهد.

این استاد دانشگاه افزود، در گذشته بیش از یک گذرگاه وجود داشت که حداقل نیازهای روزانه فلسطینیان در نوار غزه را تامین می کرد، اما از طریق اسکله آمریکایی همه امور به رژیم صهیونیستی واگذار می شود.

حسن ایوب معتقد است این پروژه جدا از بعد سیاسی، به خودی خود خطری جدی برای نوار غزه است.

اهداف اسکله چیست؟

ایاد القرا، کارشناس مسائل سیاسی در غزه، گفت ، اگر هدف کمک رسانی به نوار غزه باشد، راه های مناسب و راحت زیادی وجود دارد، از جمله امکان افزایش تعداد کامیون ها از طریق گذرگاه رفح و تسهیل تردد کامیون ها بین منطقه جنوبی تا شمال می تواند بسیار آسان تر از ایجاد اسکله یا بندر باشد.

وی خاطرنشان کرد: صحبت های آمریکایی ها مبنی بر حضور نیروهایش در نزدیکی این اسکله یا در سواحل نوار غزه، تردیدهای امنیتی زیادی ایجاد می کند و این احتمال وجود دارد که آمریکا به دنبال حضور نظامی در این منطقه باشد.

القرا معتقد است که ایالات متحده می خواهد در نزدیکی سواحل نوار غزه برای اهداف امنیتی و نظامی حضور داشته باشد.

این کارشناس فلسطینی گفت، کمک های آمریکا به غزه به هیچ وجه نمی تواند مثبت تلقی شود، زیرا واشنگتن شریک اسرائیل در ارتکاب جنایات علیه غزه است. اما فلسطینی‌ها حضور اسرائیل و آمریکا را نمی‌پذیرفتند.

اسلکه غزه، بیش یک اسکله دریایی موقت

ناصر قندیل کارشناس مسائل غرب آسیا در بیروت هم گفت، نقشه و هزینه ساخت اسلکه غزه، نشان می دهد، بیش یک اسکله دریایی موقت است، به این معنی که آمریکا و رژیم صهیونیستی هیچ قصدی برای خروج از غزه وجود ندارند. بسته شدن گذرگاه رفح و سخت گیری نسبت به هر فراخوانی برای بازگشایی آن، توجیه ایجاد این اسکله دریایی به بهانه ورود کمک‌های انسانی است، اما به نظر می رسد آمریکا و اسرائیل در پی اشغال سواحل غزه هستند.

این کارشناس لبنانی افزود، سال ۱۹۸۲، زمانی که ارتش رژیم اشغالگر به لبنان حمله کرد و به بیروت رسید، تل‌آویو به بهانه محافظت از غیرنظامیان پیشنهاد استقرار نیروهای چندملیتی به رهبری یک آمریکایی شامل نیروهای انگلیسی، فرانسوی و ایتالیایی را داد تا مأموریت اشغال را تکمیل کند و اما اشغال به علت عملیات مقاومت ادامه نیافت و آنها مجبور به ترک لبنان شدند.

پنتاگون اعلام کرد، بیش از هزار نظامی آمریکایی در ساخت اسکله غزه مشارکت دارند. تاکنون بیش از ۳۲۰ میلیون دلار هزینه داشته.

فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا نخستین در روزهای اخیر تصاویری از اسکله دریایی غزه را منتشر کرد.

پرسش‌های بی پاسخ!

عصمت منصور کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی در گفتگو با مشرق از رام الله گفت، اعتماد به طرح‌های بشردوستانه آمریکا بسیار دشوار است،‌ زیرا واشنگتن به بهانه های اقدامات بشردوستانه، اهداف خاص خود را دنبال می کند.

این کارشناس فلسطینی افزود، اسکله در ساحل غزه، تحت عنوان ورود کمک های بشردوستانه به نوار غزه ساخته شده، آمریکایی‌ها می خواهند این اسکله جایگزین گذرگاه های زمینی نوار غزه کنند. اما سوال مهم این است، که این اسکله جایگزین گذرگاه رفح خواهد بود، یا مقدمه حضور نظامی آمریکا در غزه است، یا این که آنها می خواهند از طریق آن فلسطینیان را از غزه خارج کنند. اما آنچه مسلم است این اسکله به بهانه نیازهای بشردوستانه ساخته شده، ولی آنچه که قطعی است، حضور آمریکا در نوار غزه چه با سلاح و چه بدون سلاح است.

وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد، این طرح شامل دو بخش اصلی است که باید به هم وصل شوند. یک اسکله شناور بزرگ که از قطعات فولادی تشکیل شده و یک گذرگاه و اسکله دو طرفه ۵۴۸ متری.

این گذرگاه از اتصال قطعات فولادی ۱۲ متری تشکیل شده است که تا ساحل ادامه دارد.

دیگر خبرها

  • تجلیل از استادان خلبان پایگاه آموزشی هوانیروز اصفهان
  • هدف آمریکا از ساخت اسکله غزه چیست؟ / نگرانی از پروژه امنیتی جدید آمریکا و رژیم صهیونیستی در قالب «مهاجرت داوطلبانه» +عکس و فیلم
  • خودکفایی ارتش در ساخت تجهیزات و ادوات مورد نیاز
  • ارتش به خودکفایی در ساخت تجهیزات و ادوات رسیده است
  • سقوط اف ـ۱۶ حامل مواد شیمیایی در آمریکا
  • سقوط اف-۱۶ حامل مواد شیمیایی در آمریکا
  • حمله جنگنده‌های آمریکایی و انگلیسی به مناطقی در یمن
  • ۸۵ درصد از شبکه آبیاری سد حوضیان الیگودرز اجرا شد
  • حکومت‌های منطقه با جبهه مقاومت همراهی کنند
  • عملیات «فتح موعود» و تحقیر نیروی دریایی آمریکا